Tarih: 24.09.2017 22:49

Modern tarım, eğitimli çiftçi

Facebook Twitter Linked-in

 

Bölge çiftçisinin refah seviyesini yükseltmek ve köyden kente yaşanan göç olaylarını tersine çevirmek için KOP İdaresi tarafından Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KOP KÖSİP) ve Tarımsal Eğitim ve Yayım Programı (KOP TEYAP) kapsamında yürütülen proje sahaları yerinde incelendi.

 

 

KOP İDARESİ UZMANLARI KATILDI

Bölge çiftçisinin refah seviyesini yükseltmek ve köyden kente yaşanan göç olaylarını tersine çevirmek için KOP İdaresi tarafından Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KOP KÖSİP) ve Tarımsal Eğitim ve Yayım Programı (KOP TEYAP) kapsamında yürütülen proje sahaları yerinde incelendi. Konya ve Karaman illerindeki saha incelemelerine KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Kalkınma Bakanlığı İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Tarım Dairesi Başkanı Dr. Taylan Kıymaz, Konya ve Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl, İlçe Müdürlüğü personelleri ile KOP İdaresi uzmanları katıldı.

 

KOP TARIMSAL EĞİTİM

?Modern Tarım, Eğitimli Çiftçi ve Kalkınmış KOP Bölgesi? Kurulduğu 2011 yılından itibaren bölgenin tarımsal altyapısının güçlendirilmesi, sulu tarım sahalarının genişletilmesi ve bölge ekonomisini güçlendirerek köyden kente yaşanan göç vakalarını tersine çevirmenin amaçları arasında olduğunu belirten KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, bu doğrultuda hayata geçirilen KOP Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KOP KÖSİP) ve bu projelerinin tamamlayıcısı niteliğindeki KOP Tarımsal Eğitim ve Yayın Projesi (KOP TEYAP) kapsamında yürütülen proje sahalarını incelediklerini ve üreticilerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiklerini söyledi. ?Modern Tarım, Eğitimli Çiftçi ve Kalkınmış KOP Bölgesi? sloganıyla faaliyetlerini yürüten KOP İdaresinin; KOP KÖSİP ile sulamaya açtığı tarım arazilerine, KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım projesi ile bilgilendirdiği modern üreticilerle sulu tarım faaliyetlerini özendirdiğini belirten KOP Başkanı İhsan Bostancı, çiftçinin kazancının yükseltilmesine ve üretim potansiyelinin arttırılmasına yönelik yapılan faaliyetlerin her zaman desteklendiğini de vurguladı. ?Hayata Dokunan Projeler? Köyden kente yaşanan göçün önlenmesi için bölge çiftçisinin hayat şartlarını iyileştirebilmek adına küçük dokunuşlar yaptıklarını kaydeden Başkan Bostancı, yaşam standardı değişen çiftçiler eliyle diğer üreticilerinde aynı şekilde üretime geçmelerinin amaçlandığını vurgulayarak; ?Bu projelerle ülke tarımında önemli bir konumda bulunan bölgemizde sağlanacak üretim artışı ülkemizin üretim potansiyelini ve tarımdan sağlanan gelirini artıracaktır.

 

GURUR VERİCİ BİR ÇALIŞMA

Projelerin başarıyla yürütülmesinde her aşamada bizlerden destek ve katkılarını esirgemeyen başta Kalkınma Bakanlığımız olmak üzere uzmanlarımıza, il ve ilçe müdürlerimize ve proje yürütücülerimize teşekkür ediyorum? dedi. KOP Eylem Planında yer alan projelerin kağıt üzerindeki anlatımı ile sahada karşılaştıklarının neredeyse birebir olduğunu ifade eden Tarım Dairesi Başkanı Dr. Taylan Kıymaz ise her bir kuruşuna kadar son derece önemli olan devlet kaynaklarının doğru planlamalar ile yerinde harcanmış olmasının gurur verici olduğunu ifade etti.  Sahası incelemelerinde, Ilgın´da ?Çiğil Çilekle Can Buluyor´ ve ?Gökçeyurt´ta Kiraz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi´, Akşehir´de ?Örtü Altı Tarım Projesi´, Derebucak´ta ?Örtü Altı Çilek Yetiştiriciliği´ ve ?İyi Tarım Uygulamaları´, Bozkır´da ?Bozkır Balı Projesi´, Hadim´de ?Refahımız Bağlarımızla Yükseliyor Projesi´ ile Karaman´a bağlı Sarıveliler ilçesinde ise ?Toroslarda Yaz Seracılığı´ projeleri ziyaret edilerek üreticilerden bilgiler alındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —