Anahtar Kelimeler: yıkıldı…!

O tabu yıkıldı…!

O tabu yıkıldı…!

Demek ki neymiş!

Şehir efsanesi yok oldu!

 

Kırıkkale’nin üzerinde hava boşluğu olduğu ve bu yüzden MKE tesislerinin buraya kurulduğu, bu sebeple de uçak uçamadığı iddiası Solo Türk gösterisi ile çürütülmüş oldu. 

 

 

ŞEHİR EFSANESİ YOK OLDU

Kırıkkale için yıllardır üzerinden uçak geçmeyen il olarak bahsedilirdi. Sebebi ise MKE tesislerinin burada olması ve şehrin üzerinde hava boşluğu bulunduğu iddiası ile tesislerin buraya kurulmuş olmasıydı. Ancak bunun tamamen şehir efsanesi olduğu dün bir kere daha ortaya çıktı. 2016 yılında Solo Türk ekibi şehir üzerinde gösteri uçuşu yapmıştı, ancak bu uçuş daha çok Bahşılı bölgesinde gerçekleşmişti. Solo Türk ekibi yine gösteri uçuşu öncesi prova uçuşu gerçekleştirdi hem de bu kaz tam da şehrin üzerinde yaptı. Gösteri uçuşu ise Perşembe günü saat 14:00’te yapılacak ve yine şehir merkezinde olacak. Öğlen saatlerinde iki uçak çevre tanıma uçuşu yaparken, öğleden sonra ise bir uçakla prova uçuşu oldu. 

 

SÖYLENTİ SONA ERDİ

Üç uçukta uçuşunu tam da Valilik üzerinde yaptı. Özellikle öğlen saatlerindeki iki uçak meydan ve Valilik üzerinde selamlama, alçak irtifa, ters uçuş, daire oluşturma ve takla benzeri uçuşları ile dikkat çekti. Vatandaşlar uçuşları gurur gözyaşları ile izlerken, “Kırıkkale’nin üzerinde hava boşluğu var, bu yüzden uçak ve helikopter uçamaz. Bu nedenle MKE tesisleri buraya kuruldu” şeklindeki şehir efsanesi ve söylentisi de yok oldu. Kırıkkale’ye daha önce Başbakan ve Cumhurbaşkanları helikopterle defalarca gelmesine rağmen bu şehir efsanesi uçak gösterisi olana kadar devam etti. Uçak gösterisi ile de son buldu. 



  • Cuma 41.1 ° / 29.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 40.5 ° / 27 ° Güneşli
  • Pazar 38.1 ° / 24.2 ° Güneşli