Tarih: 11.12.2017 16:02

Öğrencilerden Opart-Popart sergisi

Facebook Twitter Linked-in

Sergi açıldı

Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim elemanları Yrd. Doç. Şuayyip Yücel, Yrd. Doç. Dr. Hüda Yücel, Okt. Fatma Talia Yağız ve Okt. Buket Kaya tarafından hazırlanan 3. ve 4. sınıf Öğrenci Çalışmaları Opart-Popart Sergisi Üniversite Merkez Kütüphanesi Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

GENİŞ KATILIM OLDU

Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakan Kocamış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan ve Kırgızistan?Türkiye Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Kurt tarafından açılışı yapılan sergiye Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Hamit Önal ve Yrd. Doç. Şuayyip Yücel, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve diğer fakültelerin dekanları ile birlikte çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Öğrencilerine sanatsal yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sunarak, bireysel yeteneklerin gelişimi ve çalışma öz disiplininin oluşması amacıyla her dönem düzenli olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından ?Öğrenci Çalışmaları Sergisi? düzenlenmektedir. Bu kapsamda hazırlanan 2016-2017 Güz Dönemi III. ve IV. Sınıf Kavramsal Sanat Atölye Dersi öğrenci çalışmalarının yer aldığı Opart-Popart Sergisi 13 Aralık 2017 tarihine kadar Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Sanat Galerisinde ziyaretçilerini bekliyor. Yoğun bir katılımla açılışı gerçekleşen sergide, ziyaretçiler farklı disiplinler için ortak tasarım dilini kavramayı sağlayacak temeli oluşturan ve öğrencilerin çok boyutlu düşünebilmelerini sağlayarak uygulamaya yönelik el ve zihin becerilerini geliştiren Optik Sanat ve Pop Sanat ile ilgili çalışmaları incelediler ve öğrencilerden bilgi aldılar.

İLGİNÇ ÇALIŞMALAR

Öğrenci Optik Sanat´ta hareket yanılsamasını ve ışığı kullanarak kompozisyonlar oluşturmuşlardır. Sistematik araştırma yaparak renklerle, biçimlerle, çizgilerle görsel etkiler yaratmaya çalışmışlardır. Pop-Art çalışmalarında ise günlük yaşamın özellikle TV, reklam, çizgi film, sinema v.b. iletişim araçlarını ifade aracı olarak kullanarak, klişeleşmiş ve imgeleşmiş öğelerin resimlerde kullanılması hedeflenerek çalışmalar üretilmiştir.  Tüm öğretim elemanlarını, öğrencileri ve sanatseverleri bu güzel çalışmaları görmeye davet ediyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —