Anahtar Kelimeler: Öğretmenler bıraktı

Öğretmenler iş bıraktı

Öğretmenler iş bıraktı

Eğitimciler, öğrencisi tarafından katledilen okul müdürü İbrahim Oktugan’ın ardından ‘Artık yeter’ diyerek bugün iş bıraktı.

 

ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de eğitim sendikaları yaşanan elim olay sonrası 1 günlük iş bıraktı. Pek çok okulda dersler boş olurken, bazı okullarda iste eğitime devam edildi. Seslerini yetkililere duyurmak isteyen Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Ayşe Avı ve üyeleri, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldiler. “Can güvenliğimiz sağlansın, gerekli tedbirler alınsın!” çağrısında bulundular. Avcı, “Millî Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımları ile Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeğimizin değersizleştirildiği, mesleğimizin itibarsızlaştırdığı koşullarda, savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçileri okullarda şiddetin hedefi olmaya devam etmektedir” dedi.

 

ŞİDDET YAŞANIYOR

Avcı, “Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusunun uzun süredir okullarımızı da sarmalamış olması çok sayıda meslektaşımızın şiddetin hedefi haline gelmesine neden olmaktadır. Öncelikle kabul etmek gerekir ki okullarımızın sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere tüm yetkililerin, hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu vardır. Toplum olarak hayatımızın her aşamasında yer alan şiddet olgusu, eğitim kurumlarını, okullarımızı ve öğretmenlerimizi de hedef almış durumdadır.

 

YASTAYIZ, İSYANDAYIZ

Yıllardır yaptığımız tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemler nedeniyle 7 Mayıs Salı günü 40 yılını çocukların eğitimine adamış bir öğretmen arkadaşımızı, maalesef bakanlığın ideolojik örgütlenme alanına çevirdiği, yapboz tahtasına dönüştürdüğü eğitim politikalarının sonucu olarak kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci oluşu ne de failin uyruğu ile ilgilidir. Bugüne kadar eğitimden sorumlu olanların yaptıkları açıklamalarda eğitimde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak öğretmenleri göstermesi, dün Alo 147, bugün CİMER uygulamasının bizlere karşı bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur.”



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı