?Önce kendimiz güvenilir olmalıyız?

?Önce kendimiz güvenilir olmalıyız?

?Önce kendimiz güvenilir olmalıyız?

Kutlu Doğum konferansı

Kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında ?Hz.Peygamber, Emanet bilinci ve güven toplumu´ konulu konferans düzenlendi. Nur Camii konferans salonunda düzenlenen ana programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün ?Güven toplumunu gerçek anlamda kurmak istiyorsak, başta biz güvenilir olmalıyız. Kendimiz güvenilir olmadan başkasından güvenilir olması beklenilmez? diye konuştu.

KUR´AN-I KERİM TİLAVETİ

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen konferans programı Nur Camii Konferans salonunda düzenlendi. Programa İl Protokolü ve eşleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Din Görevlileri, Kur´an Kursu Öğretici ve öğrencileri ve çok sayıda davetliler katıldı. Program Nokta Camii Müezzin-Kayyımı Yakup Öney´in Kur´an tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Şahin Yıldırım açılış konuşmasında, Kutlu Doğum Haftasının bu seneki temasının Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olduğunu ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri verileceğini söyledi. Programın sonunda 5. Sınıflar arası Siyer yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi ve İl Müftüsü Yıldırım tarafından misafirlere gül takdim edildi.

NASIL TATBİK ETMELİYİZ?

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün, güven toplumunun tesisi için ayet-i kerimede kendisinde örneklik bulunduğu ifade edilen Fahr-i Kainatı anlamamız gerektiğini belirterek, Efendimizin hayatından örnekleri zamanımızda nasıl tatbik etmemiz gerektiğini açıkladı. Dr. Dursun Aygün ?Bir insan diğer kardeşine karşı hiçbir şüphe duymaksızın, o kişiden kendisine kötülük gelmeyeceğine inanması ona karşı güven duyması demektir. Bu kişiler arasında da, devlet-toplum arasında da aileler arasında da böyledir. Toplumsal güveni sağlamak bizim en önemli görevlerimizdendir. Sözlerimiz ve davranışlarımız muhataplarımıza karşı ne derece güven telkin ettiğini düşünmemiz gerekir? sözlerine yer verdi.

DİLİNDEN EMİN OLDUĞU KİŞİDİR

Aygün ?Bir toplumda 5 esas varsa o toplum, güven toplumudur: Bunlar can güvenliği, mal güvenliği, nesil güvenliği, din inanç hürriyeti ve aklın muhafazası. Bir toplumda iki unsur yoksa o toplumda güven toplumundan söz edilemez. Bu unsurlarda güvenilir insan, güvenilir devlet. Güven toplumunu gerçek anlamda kurmak istiyorsak, başta biz güvenilir olmalıyız. Kendimiz güvenilir olmadan başkasından güvenilir olması beklenilmez. Hadiste mü´min tanımlanırken, ?Mü´min insanların elinden ve dilinden emin olduğu kişidir? şeklinde ifade edilmekte olmasına rağmen bazı terör örgütlerine bakıyoruz,  pervasızca cana kastediyor, mala kastediyor her türlü vahşeti sergiliyor ve bunu da güya din adına yapıyor.  Bu nasıl bir Müslümanlıktır? Toplumun bütün kesimlerinin işi ve görevi vardır. Bu görevleri yaparken hiçbir zaman adaletten, haktan ayrılmaması, yalan söylememesi gerekir" dedi.