Anahtar Kelimeler: Ormanlarda temizlik

Ormanlarda temizlik

Ormanlarda temizlik

ETKİNLİK YAPILDI

 

GSB koordinasyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle 81 ilde eş zamanlı olarak orman temizliği etkinliği Kırıkkale’de öğrenci ile doğa sever halkın el ele vermesiyle gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında kent ormanı tertemiz edildi.

 

 

ETKİNLİK YAPILDI

Kırıkkale Gençlik Spor il müdürlüğü, Gençlerin çevreye duyarlılığını artırmak, sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 81 ilde başlatılan eş zamanlı orman temizliği Kırıkkale’de gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle 20 Ekim Pazar günü saat 11.00'de Türkiye genelinde geniş katılımla başlatılan orman temizliği kapsamında Kırıkkale kent ormanı yurtta kalan öğrenci ve aileleriyle birlikte tertemiz edildi. 

 

ÖĞRENCİLER TEMİZLEDİ

Öğrenciler tarafından eğlenilerek gerçekleştirilen orman temizliğinde insanlar tarafından atılan piknik atıkları, poşet, ve çöpler toplanarak toplama merkezine alındı. Öğrenciler tarafından yapılan orman temizliği kapsamında doğaya zarar veren atıkların toplanmasıyla uygun şekilde ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacak. Kırıkkale Gençlik Spor il müdürü Hamza Güneş, “Daha temiz bir çevre, daha yeşil bir gelecek için el ele veriyoruz” dedi.



  • Salı 15.5 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli