Anahtar Kelimeler: Özgür beyin haberi ?

Özgür beyin haberi var mı?

Özgür beyin haberi var mı?

Aman Özgür bey duymasın!

Daha yolun başındayken…!

 

Bak bu yanlış olur…!

 

Siz de AKP gibi yapmayın!

 

Büyük hayal kırıklığı olur!

 

Kırıkkale Belediyesi’nde yeni dönemde bürokrat atamalarında akraba, eş ve dost gözetilmeye çalışıldığına dair duyumlar alınınca kamuoyu hemen reaksiyon göstermeye başladı. 

 

 

ÖNEMLİ DUYUMLAR VAR

Kırıkkale Belediyesi’nin yeni yönetimi başkan yardımcıları ve bürokrat atamalarını sürdürüyor. Atamalar konusunda bazı duyumlar alan Kırıkkale kamuoyu, o duyumların gerçekleşmesinin yanlış olacağı kanaatinde. Duyumlara iki birkaç müdürlüğe yandan ve akraba atamaları olacağı ileri sürülüyor. Kimi belediye meclis üyelerinin akrabalarının müdür kadrosuna atanacağı iddia ediliyor. Bu gelişme Kırıkkale kulislerinde ciddi yankı bulmuş durumda. 

 

KAMUOYU AKRABA, EŞ, DOST İSTEMİYOR

Bir çok kişi, “Duyumlarımıza göre belediyeye bürokrat olarak tıpkı AKP’lilerin  yaptığı gibi yandan ve akraba atamaları olacakmış. İsimleri ve atanacakları müdürlükler bile konuşuluyor. Bu çok yanlış olur, daha yolun başında yeni başkan ve yönetime gölge düşürür. Millet, böyle şeyler olmasın, kayırmacılık yapılmasın, akraba ve eş dost atamasından bıktığı için oy verdi size. Siz de böyle yapacaksanız veya yaparsanız herkese hayal kırıklığı yaşatırsınız” yorumunda bulunuyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediyelere yandaş ve akraba ataması istemediğini, atananların görevine son verilmesini özellikle söylemişti. 

 

İKİ AYDA NELER OLDU?

Seçimin üzerinden iki aya yakın bir zaman geçmesine rağmen, çok ciddi atamalar ve görevden almalar olmadı. İki başkan yardımcısı atandı, iki isim meclis başkan vekili oldu ve üç de bürokratın yeri değiştirilerek yerlerine içeriden atama yapıldı. Bunun dışında bir gelişme olmadı. Kamuoyu basın toplantısı ile belediyenin durumu anlatılır, ileriye yönelik neler yapılacağı konusunda bilgi verilir diye düşünüyordu, bu da olmadı. Belediyenin yine kapalı kutu gibi, duyum ve iddialarla haberleri kamuoyuna yansıyor. Kırıkkale on senedir böyle yürütülen çalışmalardan bıktığı için böyle olmasını istemiyordu.

 

ŞAŞIRTICI BİR TUTUM

Bu arada atamalar konusunda Kırıkkale Belediyesi’nin yeni yönetiminin sıkıntı yaşamaması gerektiğine dikkat çekilirken, gerek içeriden ve gerekse dışarıdan sözleşmeli olarak her birimde çalışacak çok vasıflı ve önemli isimler olduğu da konuşuluyor. Yönetimin bu konuda oda başkanları, dernekler, STK temsilcileri ve basın kuruluşları ile iletişim kurmasının yararla olacağı belirtiliyor. Ancak yönetimin tıpkı eski yönetim gibi özellikle iletişim ve basından uzak durması da hem şaşırtıcı ve hem de dikkat çekici bulunuyor.



  • Cumartesi 37.3 ° / 26.2 ° Güneşli
  • Pazar 35.4 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.2 ° / 20.9 ° Güneşli