Anahtar Kelimeler: Sakin günlere döndük!

Sakin günlere döndük!

Sakin günlere döndük!

Sakin günlere döndük!

Millet ne istiyor?

Şimdi koalisyon konuşuluyor!

AK Parti dersini aldı!

7 Haziran tarihinde yapılan seçimden koalisyon çıktı. Şimdi herkes nasıl bir koalisyon kurulması gerektiğini konuşuyor.

KISA BİR ANALİZ

Haziran seçimleri geride kaldı. Kırıkkale üç gündür sakin bir ortam yaşıyor. Rutin çalışmalara dönüldü. Fakat, ekonomide sıkıntı olacak endişesi de var. Seçimden koalisyon kararı çıktı. Millet hiçbir partiyi tek başına iktidar yapmadı. Peki vatandaşlar sonuç ve gelişmeler konusunda neler düşünüyor? İşte vatandaşların görüşleri, düşünceleri ve konuştukları konular hakkında kısa bir analiz…

AKP DERSİNİ ALMALI

Seçimin sonucu AK Parti'yi iktidar yapmadı. AK Partili olan da olmayan da partinin sonuçtan bir ders çıkarması gerektiğini düşünüyor. Çünkü artık aşırı güç nedeniyle partinin kendisine zarar vermeye başladığı görüşü hakim. Seçim sonucunun bu gücü azalttığı ve partinin kendine gelmesini sağlayacağı görüşü hakim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahaya inmesi ve öfke dolu bir seçim kampanyası yürütmesinin, muhalefetin vaatlerine karşın çerez” türü rencide edici açıklamalar yapılmasının, Ak Saray'ın, israfın, makam saltanatının, makam aracı görüntülerinin, çözüm serici adı altında yürütülen bir çok yanlış politikanın, yolsuzlukların bilindiği halde yolsuzluk yapanların balkona kadar çıkarılmasının ve korunmasının bu sonuca neden olduğu düşünülüyor. Partinin bundan büyük dersler çıkarması ve çıraklık dönemine” dönmesi isteniyor.

NELER ESTENİYOR?

Muhalefeti bu seçimde olumlu. Vaatlerin gerçekleştirilmesi ve hem de bir an önce yapılması isteniyor. Özellikle iki vaat için beklenti büyük. Biri asgari ücrete zam, diğeri de emeklilere ikramiye. Emeklilik bekleyen ancak yaşa takılanlar da çok umutlu. Yolsuzlukların üzerine gidilmesi isteniyor, çözüm sürecinin başka türlü, milleti rencide etmeyen şekilde yürütülmesi isteniyor. İsraf, hırsızlık ve yolsuzluklar ile makam saltanatı, makam aracı uygulamalarının engellenmesi de isteniyor. Ayrıca dört bakanın yüce divana gönderilmesi gerektiği vurgulanıyor. Cumhurbaşkanı'nın da öfkesine hakim olması ve köşesine çekilmesi, siyaset yapmaması için uyarılması öneriliyor.

KOALİSYON ÖNERİLERİ

Ekonomik kriz çıkar endişesi içinde olan bir çok kişinin, pamuk ipliğine bağlı ekonomi ve vaatlerin bir an önce gerçekleştirilmesi için de koalisyon kurulması önerisi var. Yeni bir seçimin en son olarak düşünülmesi gerektiği vurgulanıyor. Bir çok kişi seçime karşı. Herkesin eteğindeki taşı dökmesi ve özellikle CHP ile MHP'nin bir araya gelerek hükümet oluşturması isteniyor. İki partinin vaatlerinin de birbirine yakın olduğu hatırlatılıyor. AK Partili bir koalisyon ile erken seçimin en son düşünülmesi gerektiğinin altı çiziliyor. HDP'nin de dışlanmaması ve Meclis'e girmişken silaha sarılmak yerine siyaset yapmasına fırsat tanınması isteniyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu