Salık için yürüdüler

Salık için yürüdüler

Sağlık İl Müdürlüğü personeli 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Büyükşehir Parkından başlayarak Zafer Caddesi ve Cumhuriyet Meydanında yürüyüş etkinliği düzenledi.

YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Sağlık İl Müdürlüğü personeli 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Büyükşehir Parkından başlayarak Zafer Caddesi ve Cumhuriyet Meydanında yürüyüş etkinliği düzenledi. Personel ellerindeki dövizlerle vatandaşlarımıza sağlıklı bir birey olabilmenin her gün atılacak 10 bin adım ile sağlanacağını vurguladı. Kurumdan yapılan açıklamada, “Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımıza bağlı idareci ve personelimiz ile Toplum Sağlığı Merkezi personellerimizin katıldığı yürüyüş etkinliği Büyükşehir Parkından başlayıp, Zafer Caddesi ile devam ederek, Cumhuriyet Meydanında son buldu. Yürüyüş etkinliğinde Obezite ile mücadelenin gündelik hayatın içine fiziksel aktiviteyi entegre edilmesiyle önlenebileceği ifade edildi.

 

SAĞLIK AKTİVİTESİ 

Dünyada bilindiği üzere kronik hastalıkların; hipertansiyonun, diyabetin, obezitenin, osteoporozun en büyük etkeni hareketsiz yaşamdır. Bu kalitesiz ve düşük aktiviteli durumu günlük hayatlarında yürüyüş yaparak, fiziksel aktivitelerini sağlayarak kaliteli ve sağlıklı bir yaşama dönüştürmelerini istiyoruz. Bilindiği üzere yürüyüş yapmak tüm yaştaki bireyler için en kolay ve uygun bir aktivitedir. Bu tür aktiviteler vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas grupların dinamik ve ritmik olarak çalıştıran aktivitelerdir. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika, 17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır” bilgisi verildi.

 

İL MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ

Konu hakkında İl Sağlık Müdürümüz Dr. Murat AĞIRTAŞ “Fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin anlaşılamaması ve yaşam koşullarının kolaylaşması sonucu giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi ile toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı artmıştır. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika; 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır. Tempolu yürüyüş bu aktivitelere en iyi örneklerden birisidir. Fiziksel aktiviteyi yaşam biçimi haline getirmemizde yürüyüş önemlidir. Yürüyüş yapmak ise tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen aktivitedir. Bu etkinlikte sağlık personeli tarafından düzenli yürüyüşün sağlığı geliştirici etkileri yönünde halkımıza mesaj vermek amaçlanmıştır” dedi.