Anahtar Kelimeler: Satış kesim uyarısı

Satış ve kesim uyarısı

Satış ve kesim uyarısı

Kırıkkale Kurban Hizmetleri Komisyonu idrak edilecek Kurban Bayramı nedeniyle kurban satış ve kesim yerleri ile kesim bedellerini belirledi. Belirlenen yer dışında ise kurban kesilecek yerlerin etrafı kapalı olacak.

YERLER BELİRLENDİ

Kırıkkale Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından yapılan açıklamada; “16-19 Haziran 2024 tarihleri arasında idrak edilecek Kurban Bayramının vatandaşlarımız tarafından huzur içerisinde kutlanabilmesi ve vatandaşlarımızın dini hükümlere uygun, çevre ve halk sağlığına riayet edilerek kurbanlarını kesebilmelerine yardımcı olunmak amacıyla İlimiz Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca aşağıdaki tedbir ve kararlar alınmıştır. Kurban Satış Yeri; Arpalık Çukuru Mevkiinde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü karşısındaki Belediye Açık Hayvan Pazarı olarak belirlenmiştir. 13 Haziran 2024 tarihi itibari ile kurban satış yerine hayvan girişi yapılacaktır” denildi.

 

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ

Komisyon açıklamasında şu bilgilere yer verildi. “Kurban Kesim Yerleri; Yaren Et ve Et Ürünleri Firması tarafından işletilen Belediye Mezbahası. ( Arpalık Çukuru Mevkiinde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü karşısındadır.) Hasandede El-Taş özel Mezbahası. (Rafineri Köprüsü Brofen Yanı Hasandede Köyü) Kendi İmkânlarıyla kurban kesecekler için kesim yerleri; Cumartesi Kapalı Pazar Yeri, Kaletepe Kapalı Pazar Yeri, Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri, Bahçelievler Kapalı Pazar Yeri, Ayrıca isteyen vatandaşlarımız etrafı kapatılmış özel mülk veya bahçesinde gerekli hijyen şartlarına uymak kaydıyla kurbanlarını kesebileceklerdir.

 

AÇIKTA KESİM YASAK

Kurban satış ve kesiminin yasak olduğu yerler; Kurban satış ve kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında cadde, sokak, park ve bulvar gibi umuma açık yerlerde kurban satış ve kesimine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Bu konuda gerekli denetimler, Belediye zabıtası tarafından yapılacaktır. Kurban satış ve kesim yerlerinde personel görevlendirme; Kurban satış ve kesim yerlerinde görevlendirilen personel, denetim elemanları ve din görevlilerine kurumlarınca tanıtıcı “Görevli Kimlik Kartı” verilecektir. Komisyonca Belirlenen Yerlerde Kurban Kesim Ücreti; Büyükbaş hayvanlar için Kurban kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti; 3000 (üçbin) TL’dir, Küçükbaş hayvanlar için Kurban kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti; 500 (beşyüz) TL olarak belirlenmiştir.

 

RANDEVULU OLACAK

Kurban kesim randevusu alınması; Canlı hayvan pazarı bitişiğindeki Belediye mezbahasında kurban kesimi Yaren Et ve Et Ürünleri Firması tarafından yapılacağından kurban kesim randevusu söz konusu mezbahada Yaren Et ve Et Ürünleri Firması tarafından verilecektir. Hasandede El-Taş mezbahasında kurban kesimi El-Taş firması tarafından yapılacağından söz konusu mezbahada kurban kesim randevusu El-Taş Firması tarafından verilecektir.

 

 

HASTALIK UYARISI

Denetim; Kurban satış yerleri Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 06 Haziran 2024 tarihinden itibaren denetlenecektir. Kurban kesim yerleri ise bayram günlerinde Kurban Denetim Birimi tarafından denetlenecektir. Bulaşıcı hastalıklardan korunma önlemleri; Kurban satış ve kesim yerlerinde bulaşıcı hastalıktan korunma önlemleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu tabelaların asılmasına ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlenen önlemlere uyulması sağlanacaktır.

 

CEZASI VAR

Kulak küpeleri; Kurban kesilen sığır cinsi hayvanların kulak küpesi ve pasaportları, üreticiler, satıcılar, kasaplar, kasap yardımcıları, veteriner hekimler muhtarlar, belediye zabıta görevlileri, vekâletle kurban kesim organizasyonu yapanlar ve diğer görevliler vasıtasıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine Kurban Bayramını takiben 7 gün içerisinde teslim edeceklerdir. Cezai müeyyide; İlgili Bakanlar Kurulu Kararı, Yönetmelik, Tebliğ ve bu mevzuat doğrultusunda Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan kararlara aykırı davrananlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun ilgili maddelerine göre gerekli cezai işlem yapılacaktır” denildi.



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli