Şehitler için anma

Şehitler için anma

Kırıkkale, 2024-2025 eğitim öğretim yılına coşkulu bir başlangıç yaptı. 9 Eylül 2024'te, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de şehitler anıldı.

 

ANMA İLE BAŞLADI

Kırıkkale, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına coşkulu bir başlangıç yaptı. Eğitim döneminin ilk gününde, ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de aziz şehitlerimiz anıldı ve bayrak töreni düzenlendi. Yeni eğitim döneminin ilk günü olan 9 Eylül 2024’te, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de önemli bir anma gerçekleştirildi. Özellikle Tunceli’deki trafik kazasında şehit olan 4 asker için, 81 ildeki okullarda olduğu gibi Kırıkkale’de de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu anlamlı anma, şehitlerimize duyulan minnettarlığı ve saygıyı ifade etmek amacıyla yapıldı.

 

SAYGI DURUŞU YAPILDI

Kırıkkale’deki birçok okulda gerçekleştirilen törenlere Kırıkkale Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın ve Müdür Yardımcıları Hamza Aygün ile Serkan Akpınar da katıldı. Törenler, öğrencilere vatan sevgisi ve şehitlerin hatırasına saygı duygusunu aşılamak için düzenlendi. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Maarif ailesi olarak tertemiz vatan toprağına düşen evlatlarımızın aziz hatıralarını yaşatmak, kahraman şehitlerimize minnetimizi göstermek ve öğrencilerimizi ruhen, bedenen ve aklen vatan sevgisiyle donatmak gayesiyle tüm okullarımızda 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk günü olan 9 Eylül 2024 tarihinde, bayrak töreni öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk” denildi.