Anahtar Kelimeler: hasara

Sel hasara yol açtı

Sel hasara yol açtı

Kentte Cuma günü etkili olan yağışlar sonucu Kırıkkale’nin merkezi dahil ilçe ve köylerinde sel sularının yol açtığı hasarların tespit çalışmaları başladı.

SEL ZARAR VERDİ

Kentte Cuma günü etkili olan yağışlar sonucu Kırıkkale’nin merkezi dahil ilçe ve köylerinde sel sularının yol açtığı hasarların tespit çalışmaları başladı. İl Müdürü Ateş, kentte afetlerden zarar gören üreticilere geçmiş olsun temennisinde bulundu. Kırıkkale Tarım Orman il müdürlüğü, Cuma günü kenti etkisi altına alan yağışlar sonucu oluşan sel sularının zarar verdiği ekili alanlar ile hayvan barınaklarının hasar tespitlerine başladı. Cumartesi gününden itibaren yürütülen hasar tespit çalışmalarını İl Müdürü Fatih Ateş, Müdür Yardımcıları, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü ve Veteriner Hekimleri birlikte yürütüyor.

 

EKİNLERE ZARAR VERDİ

Sel afetinin oluştuğu andan itibaren bölgeye giden il müdürü Fatih Ateş ve beraberindeki heyet, M.A’ya ait 50 adet kurbanlık dana ile 20 baş damızlık düvenin bulunduğu işletme ile B.K’ya ait işletmeye giderek, ağılda bulunan 120 adet küçükbaş hayvanı daha güvenli bir alana nakledilmesini sağladılar. Hasar tespit komisyonu ayrıca Aşağımahmutlar, Balışeyh ve Karakeçili ile Delice bölgesinde sel suları ile ekeli alanlardaki hasarları da yerinde inlemeye devam ediyor. Tarım Orman İl Müdürü Fatih Ateş, meydana gelen sel felaketinden etkilenen üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, İl Müdürlüğü olarak her zaman üreticinin yanında olacaklarını belirtti. İl Müdürü Ateş, sel sularından etkilenen bölgedeki nakiller için aracını temin eden Hakan Şarküteri sahibi Hakan Elidemir’e teşekkür etti.



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli