Anahtar Kelimeler: Servis dolandırıcıları

Servis dolandırıcıları

Servis dolandırıcıları

Kırıkkale’nin Delice ilçesinde teknik servis dolandırıcılığı olayı yaşandı. 2 kişiyi dolandıran şüpheliler, güvenlik güçlerinin sıkı takipleri sonucu yakalandı.

 

İLGİNÇ BİR OLAY

Delice Polis Merkez Amirliği'ne dolandırıcılık şikayetiyle başvuran Y.E. ve H.Y. isimli vatandaşlar, cep telefonlarından aranarak teknik servis adı altında cihaz bakımı yaptırmaya ikna edildiklerini ve bu işlem için yüksek ücretler ödediklerini beyan ettiler. Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Delice ilçesinde ikamet eden Y.E. ve H.Y'yi telefonla arayan D.A, V.K. ve Y.B, 400 lira karşılığında cihaz bakımı yapmayı teklif etti.

                                                                                

YAKALANDILAR

Vatandaşların ikametlerine giden 3 şüpheli, cihaz bakımı ve garanti sürelerini uzattıkları gerekçesiyle Y.E'den 8 bin lira, H.Y'den ise 7 bin lira aldı. Dolandırıldıklarını anlayan Y.E. ve H.Y. Delice Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili çalışma başlatan ekipler, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarını incelediğinde olayda kullanılan aracın şüphelilere ait olduğunu tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucu yakalanarak gözaltına alınan 2 zanlı hakkında yasal işlem başlatıldı.



  • Salı 37.9 ° / 24.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.4 ° / 25.3 ° Güneşli
  • Perşembe 41.5 ° / 26.9 ° Güneşli