Anahtar Kelimeler: Sezon toplantısı yapıldı

Sezon toplantısı yapıldı

Sezon toplantısı yapıldı

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü İl Müdürü Fatih Ateş başkanlığında gerçekleştirilen 2024 yılı üretim sezonu değerlendirme toplantısı İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

TOPLANTI YAPTILAR

Toplantıya, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kırıkkale Başmüdürü Tuncay Akgöl, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve teknik personeller katıldı. Toplantıda, hububatta verim tahminleri ve kuraklık konuları ele alındı. Kırıkkale Merkez ve İlçelerde üretilen ürünlerin sulu ve kuru tarım yapılan alanlardaki verim değerleri ile kuraklık riski değerlendirildi. Kuraklığın tarımsal üretime olası etkileri ve alınabilecek önlemler masaya yatırıldı. Ayrıca, tarımsal üretimde yaşanabilecek olası değişiklikler tartışıldı.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı üretim sezonunun genel olarak verimli geçtiğini, ancak bazı ürünlerde kuraklıktan olumsuz etkilenmeler yaşandığını belirledi. Alınan önlemler ve yapılan çalışmalar sayesinde bu olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için çaba gösterildiği vurgulandı. Toplantıda, tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması ve üretimin artırılması için gerekli adımların atılmasına karar verildi. Yetkililer, önümüzdeki üretim sezonlarında da üreticilere her türlü desteğin sağlanacağını ifade ettiler.



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli