Anahtar Kelimeler: Siber darbe

Siber suça darbe

Siber suça darbe

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, 10-16 Ekim 2024 tarihleri arasında Siber Suçlarla Mücadele kapsamında önemli operasyonlar gerçekleştirdi.

OPERASYON YAPILDI

Bu süreçte 41 kullanıcı tespit edildi, 20 dijital materyal incelendi. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü 10-16.10.2024 tarihleri arasında Siber Suçlarla Mücadele kapsamında çalışmalar icra edildi. Gerçekleştirilen operasyonlar dahilinde 41 adet Kullanıcı/Kişi Tespiti yapılmış, 20 adet Dijital Materyal incelenmiş, 4 adet Nitelikli Dolandırıcılık olayı ile ilgili işlem başlatılmış, 2 şüpheli şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapıldı. 1 Adet SİBERAY faaliyeti kapsamında 150 vatandaşımız bilgilendirildi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Ayrıca “Bilişim Sistemleri ve Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan aranmaları bulunan G.Ç., U.S., ve E.B. isimli şüpheli şahıslar ile “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan aranması bulunan O.Y. isimli şüpheli şahıs yakalanarak gerekli yasal işlemler yapıldı. “7258 sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet” suçundan 2 Yıl 6 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.K. isimli şahıs ise sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.



  • Salı 15.5 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli