Anahtar Kelimeler: Tanır kongre sürecini sordu

Tanır kongre sürecini sordu

Tanır kongre sürecini sordu

Vali süreci anlattı

Kongre hazırlıkları yapan Kırıkkalespor için yeni bir kongre süreci beklenirken, Haberkale İmtiyaz Sahibi Murat Tanır, Vali Mehmet Makas’a yönetime talip olan isimler ve süreçle ilgili soru sordu, Vali Makas’ta yaşananları anlattı.

 

TANIR kongre sürecini sordu.

Basın toplantısında konuya ilişkin soru soran Tanır, “Önümüzde Kırıkkalespor’un kongresi var. Kamuoyunda güzel bir yönetim oluşturuldu izlenimi var. İş adamları ve şehrin önemli isimleri yönetimde yer alacak deniyor. Bu konuyla ilgili bir dahliniz var mı? Bu oluşumun üst düzey bir oluşum olduğu söyleniyor. Bunu da size maal ediyorlar” sorusunu yöneltti.

 

VEKİL DESTEK İSTEDİ

Vali Makas, konuyla ilgili süreci ve gelişmeleri anlatarak şunları söyledi: “Böyle bir şeyin bizimle ilgilendirilmesi doğru olmaz. Orda ismi geçen bir kısım arkadaşlarımızı hepiniz gibi biz de tanıyoruz ve her biri şehrimizin sevdiği isimler. Ben futboldan  çok anlayan  bir vali değilim, öncelikle bunu belirteyim. Ama şehrin lokomotifi olacak her işte üzerimize vazife düşüyorsa başımızın üstüne yeri var. Daha önceki yönetim de bize zaman zaman taleplerle ilgili gelmişti. Kırıkkalespor’la ilgili bizim buraya geldik geleli iki girişimimiz oldu;

 

*Bir tanesi* Sayın Vekilimiz Mustafa Kaplan bir iş adamı ve ekibini makamımıza getirmişti. Bu arkadaşların kulübe yardımcı olmalarını isteyebilir misiniz diye.

Biz de ricada bulunduk, İş İnsanımız olumlu baktı ve bilgi veririm inşallah dedi ve ayrıldılar.

 

ESKİ BAŞKAN DA GELDİ

Mevcut  kulüp başkanımız Şeref Bey de bizden zaman zaman yardım hususunda talepte bulunmuştu. Biz de Vekilimizin de getirdiği  iş adamı arkadaşımıza tekrar telefon açtık rica ettik, ismini ben burada zikretmeyeyim ..İş adamı arkadaşımızın 500 bin lira bağışta bulunduğunu, akabinde de her ay elli bin tl  bağış taahhüt ettiğini ve o şekilde de devam edeceğini duyduk.., üç beş aydır o şekilde devam ettiğini arkadaşlarımız belirtti..

 

ANTRENÖR GÖRÜŞMEYE GELDİ

*İkinci girişimimiz* ise; dediler ki Kırıkkalespor’un antrenörü sizinle görüşmek istiyor. Hay hay buyursun gelsin dedik, geldi. Bütün vatandaşlarımızla görüştüğümüz gibi antrenör kardeşimizle de görüştük. Şöyle bir talebi oldu bizden.  “Biz küme düşmek üzereyiz. Küme düşmemek için futbolculara  600 bin lira acil prim ödenmesi için kaynak lazım.”  tekrar bu bağış talebine girmek istemediğimi belirtmeme rağmen …  “Ya lütfen küme düşmesin” ısrarı olunca, Ben de tekrar bu iş adamı arkadaşımızı aradım. Ve ricacı oldum takımımız düşmesin yardımcı olun teklifinde bulundum.

 

İKİ İSİM DESTEK VERDİ

Cevaben iş insanımız ‘ben uygun değilim’. Deyince Sonrasında farkı iş insanı arkadaşlarımıza da telefonla arayarak ricacı olduk... Bu Rica ettiklerimiz arasında Adnan Duman ve Ramazan Ayanoğlu Arkadaşlarımız desteklerini verdiler, futbolcuların primlerini ödediler.

 

BİZİM DAHİLİMİZ BU KADAR

Bunun haricinde bizim Kırıkkalespor’la ilgili bir gişimimiz olmadı. Çünkü oranın ayrı bir tüzel kişiliği var. Kendine has kurulları var, genel kurulu var, yönetim kurulu var, kendi iç mevzuatı,tüzüğü,Yönetmeliği var..Bu kurallar kapsamında seçime kim girer ise başarı dilemekten başka bir tutum sergileyemeyiz. Bu böyle bilinmeli kanaatimce.. Ben de gelişmeleri ve süreci basından takip ediyorum.. buraya talip olan arkadaşlarımıza Başarı dilemekten yetiniriz, Başkaca bir dahilimiz olamaz.. Yeni Seçilecek veya devam edecek Arkadaşlara Çıktıkları Yolda Başarı Diliyorum. Allah yardımcıları olsun.”dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli