Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Türkiye genelinde sayıları 100 binlerle ifade edilen, halk eğitim merkezlerinde görev yapmakta iken, işsiz kalan usta öğreticilerin mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı. Öztürk; bu kapsamda TBMM’de, Millî Eğitim Bakanı’nın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle, mağduriyetin giderilmesine yönelik yazılı soru önergesi verdi.
ÖNEMLİ BİR GELİŞME
Konu hakkında TBMM’de açıklama yapan MHP Kırıkkale Milletvekili Av.Halil Öztürk; “Bilindiği üzere 16 Mart itibariyle Millî Eğitim Bakanlığı korona virüs salgını nedeniyle geçici tedbirlerini açıklamış ve eğitim-öğretime ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Halk eğitim müdürlükleri de bu kapsamda bünyelerinde görev yapan usta öğreticilere gönderdikleri yazılarda, kurs süresi bitmemiş olan ve 14 Mart tarihinden önce kursları onaylanmış devam eden kursların ücretlerinin borçlandırma yapılarak ileriki dönemde alınan ücretler kadar ücretsiz kurs vermek suretiyle ödeneceğini belirtmiştir. Ancak Mart ve Nisan ayında kurs süresi bitmiş olan usta öğreticilerin SGK çıkışı yapılmış ve ücret ödemesi sonlandırılmıştır. Oysa zorunlu ara verme tedbiri olmasaydı bu usta öğreticilerimiz yeniden modül alıp, kurs açma imkânına sahip olacaklardı.” diyerek, söz konusu uygulamayı eleştirdi.
ÖZTÜRK BİLGİ VERDİ
Millî Eğitim Bakanlığı’nın mevcut mağduriyeti gidermek adına harekete geçmesini isteyen Milletvekili Öztürk; “Eğer 14 Mart’ta kadar kursları (modülleri) onaylanmış usta öğreticileri mağdur etmeyip, kurslarına devam imkânı sağlanıyorsa, Mart ve Nisan aylarında yeni modül alacak, yani kurs açacak usta öğreticilerimizin de mağduriyetini giderecek çözüm üretilmelidir. Çünkü halk eğitim merkezlerindeki usta öğreticilerimiz 11 ay çalışıp, 1 ay zorunlu izne çıkarılmaktadır. Geçimlerini sadece usta öğretici maaşı ile sağlayan vatandaşlarımız şimdi önümüzdeki Eylül ayına kadar işsiz kalmış durumdalar. Bu bakımdan bir an önce sayıları 100 bini bulan usta öğreticilerimizin içinde bulundukları sıkıntılı dönemden çıkarmalıyız. Tedbir alacağız diye; kaş yaparken, göz çıkarmayalım.” diyerek, işsiz kalan usta öğreticilerimizin beklediği gerekli mevzuat değişiklikleri ile tedbirlerin biran önce yapılarak, tekrar maaş alabilmelerini istedi.