Tarih: 09.06.2016 00:17

Üniversite hayalini 35 yıl sonra gerçekleştirdi!

Facebook Twitter Linked-in

Mezun oldu?

1980 darbesinin ardından çıkan olaylar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda kalan Cemile Üner, diploma hayalini 35 yıl aradan sonra gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

3 ÇOCUK ANNESİ

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü´nü 12 Eylül 1980 darbesinin ardından yaşanan olaylar nedeniyle bırakmak zorunda kalan Cemile Üner, üniversite mezuniyeti hayalini 35 yıl sonra gerçekleştirdi.  Kırıkkale Belediyesi Meclis Üyesi 52 yaşındaki 3 çocuk annesi Üner, Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Geleneksel Türk El Sanatları Programı´ndanmezun oldu.Mezuniyet töreninde diplomasını alan Üner, yaptığı açıklamada, 1981 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü´nü kazandığını söyledi.

28 ŞUBAT ENGEL OLDU

İlk kazandığı üniversiteyi 12 Eylül 1980 darbesinin ardından uygulanan sokağa çıkma yasakları ve olaylar nedeniyle tamamlayamadığını anlatan Üner, şöyle konuştu:"Sadece 2 ay gittikten sonra okulu bırakmak zorunda kadım. Daha sonra çocuklarım küçük olduğu için üniversiteye gitme fırsatım olmadı. Ardından 28 Şubat 1997´deki postmodern darbeyle başörtüsü yasağı başladı. Başörtüsü yasağından dolayı açıköğretimde bile okuyamıyorduk. O sıralara duyduğum özlem beni 35 yıl boyunca tetikledi. Daha sonra Kırıkkale´de bu imkanı yakaladım ve 2014´te Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Geleneksel Türk El Sanatları Programı´na başladım. Allah, Recep Tayyip Erdoğan´dan bir değil, milyon kere razı olsun."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —