Anahtar Kelimeler: hasat başladı

Ve hasat başladı

Ve hasat başladı

Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinden biri olan Kırıkkale'de ilk buğday hasadı Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesi Karaahmetli köyünde il Müdürü Fatih Ateş’in de katılımıyla başladı.

HASAT YAPILIYOR

Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinden biri olan Kırıkkale'de ilk buğday hasadı Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesi Karaahmetli köyünde il Müdürü Fatih Ateş’in de katılımıyla başladı. Orta Anadolu ve Türkiye’nin önemli hububat üretim merkezlerinden biri olan Kırıkkale’de buğday hasadı başladı. Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesi Karaahmetli köyünde ilki başlayan buğday hasadına Tarım il müdürü Fatih Ateş’te katıldı. Biçer döver denetimlerinin yapılmasıyla birlikte gerçekleştirilen buğday hasadının sorunsuz tamamlanması hedefleniyor.

 

İZMARİT ATMAYIN

Karaahmetli Köyünde katıldığı buğday hasadı dolayısıyla açıklama yapan İl Müdürü Fatih Ateş, hasat zamanının başlaması ve havaların ısınması ile yaşanabilecek yangınlara dikkat çekti. Yol kenarlarına atılan sönmemiş sigara izmaritleri, kırık cam şişeleri ve diğer atıkların yangına sebebiyet verebileceğini belirten Ateş, “Ayrıca biçerdöver kaynaklı yangınların önlenmesi için azami önem gösterilmesi son derece önemlidir. Ülke ekonomisi ve çiftçi mağduriyetlerinin yaşanmaması için vatandaşların çevreye ve üretici emeğine saygı göstererek dikkatli olunmalı, etrafa çöp, izmarit, şişe, cam kırıkları gibi atıkları atmaktan kaçınılmalıdır. Çiftçilerin bir yıllık emeğinin yanıp kül olmaması için herkesin duyarlı davranması gerekiyor. Dolayısıyla üreticilerin bol, bereketli ve sorunsuz bir hasat geçirmelerini diliyorum.”



  • Cuma 41.1 ° / 29.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 40.5 ° / 27 ° Güneşli
  • Pazar 38.1 ° / 24.2 ° Güneşli