Anahtar Kelimeler: Vekaletle kesim…

Vekaletle kesim…

Vekaletle kesim…

Kurban toplantısı yapıldı

Kırıkkale İl Müftülüğü, "Türkiye Diyanet Vakfı 2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı" düzenledi.

 

TOPLANTI YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek. Bu kapsamda Kırıkkale İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi ev sahipliğinde "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Daire Başkanlığında görevli Vaiz Ramazan Gökmen konuşmacı olarak katıldı.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Nur Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Kırıkkale İl Müftüsü Mustafa Topal, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müftülük personeli ve din görevlileri de hazır bulundu. Etiler Ulu Camii İmam Hatibi Turgut Arslan’ın Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda sunum yapan vaiz Gökmen: “Kurban ibadetinde amacımız; Başkanlığımıza yasa ile tevdi edilen "İbadet esasları ile ilgili işleri yürütmek” görevine istinaden mali ibadetlerden olan kurban ibadetinin yerine getirilmesi hususunda halkımıza rehberlik etmek ve kurban kültürünü nesillere aktarmaktır.

 

KURBAN SEVİNCİ

Hedefimiz ise; Kurban kesebilir durumda olan tüm vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmelerini sağlamak ve toplumsal dayanışmaya katkıda bulunmaktır.” dedi. Gökmen; “Kurban ibadeti toplum içerisinde birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekişmesine katkı sağlar, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Kurban ibadetiyle fakir, yoksul ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin yüzünün gülmesine, onların bayram sevinci yaşamalarına vesile olunur.” dedi.



  • Pazar 32.9 ° / 19.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 34.9 ° / 22.2 ° Güneşli
  • Salı 36.7 ° / 24.3 ° Güneşli