Esnaflara bilgi verildi
Temmuz ayının sonuna kadar geçerli olan ve yeni bir kanunla gündeme gelen Yapılandırma Kanunu esnaflara ve iş adamlarına büyük fırsatlar sağlayacak.
YÜKSEK KATILIM OLDU
7143 Sayılı Kanunu anlatmak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu´nda Kırıkkale Defterdarı İbrahim Bayraktar,Kırıkkale Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Varlı ve Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığına Süleyman Köstekli´nin katkılarıyla bir program düzenlendi. Yapılan programa yüksek katılım gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Defterdarı İbrahim Bayraktar, programa katılanlara teşekkür ederek sözlerine başladı. Ardından yeni Yapılandırma Kanunu´nun büyük bir avantaj olduğunu ve esnaf ile işadamlarını defterdarlıkta çay içmeye beklediklerini ifade etti.
SON 31 TEMMUZ
Yapılandırmadan Yararlanmak İsteyenler İçin Son Başvuru Tarihi 31 Temmuz olduğunu açıklayan Maliye Başkanlığı Gelir İdareleri Başkanı Arabacı, "7143 sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi."dedi.
HERKESİ İLGİLENDİRİYOR
Arabacı, ?7143 Sayılı Kanun toplumda 7´den 77´ ye herkesi ilgilendiren destekler paketinde, esnaf ve sanatkarlarımıza ekonomik katkı sağlayacak maddeleri de içermektedir. Kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasında esnaf ve sanatkarlarımızın borçlu olduğu kamu kurumları açısından, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdareleri, Belediyeleri kapsamaktadır. Vergi, resim ve harçlar ile vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları, gümrük vergileri ile bu vergilerden doğan idari para cezaları, faiz, gecikme faizi ve gecikme zamları, SGK primleri, emeklilik kesintisi ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primleri, sosyal güvenlik destek primi, ödenmesi imkanı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi ile bunlara ilişkin gecikme cezaları ve gecikme zamları, trafik cezaları, karayolu geçiş ücretleri ve HGS ücretleri ile bunlara bağlı cezalar, gecikme faizleri ve gecikme zamları, öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, belediyelere olan su, atık su, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı alacaklar ile bunların gecikme zamları ve faizleri kapsamda bulunmaktadır. 6552, 6736 ve 7020 sayılı yapılandırma kanunlarına istinaden yapılandırılan ve taksit ödemeleri halen devam eden borçların da bu kanun kapsamında yapılandırılması mümkün değildir? dedi.