Anahtar Kelimeler: Yargılama sürüyor

Yargılama sürüyor!

Yargılama sürüyor!

Yargılama sürüyor!

Emniyet imamı da yargılanıyor!

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında eski emniyet müdür yardımcıları ve "emniyet imamı"nın da bulunduğu 43´ü tutuklu, 6´sı firari 64 sanığın yargılanmasına başlandı.

58 SANIK KATILDI

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında eski emniyet müdür yardımcıları ve "emniyet imamı"nın da bulunduğu 43´ü tutuklu, 6´sı firari 64 sanığın yargılanmasına başlandı. Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 43´ü tutuklu, 15´i tutuksuz 58 sanık ile avukatları hazır bulundu.

KARAR SORULDU?

Kimlik kontrolleri öncesinde sanıklara iddianamenin ellerine ulaşıp ulaşmadığını soran mahkeme başkanı, tutuklu sanık Hasan T. ile tutuksuz sanık Haşim E´nin Kırıkkale´de bir suç işlemediklerini, bu nedenle yetkisizlik kararı vermeyi düşündüklerini belirterek, sanıklara nerede yargılanmak istediklerini sordu. Sanıklar da kararı mahkeme heyetine bıraktı.

EMNİYET İMAMI DA VARDI

Kimlik kontrollerinin ardından duruşmada, "FETÖ/PDY´ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock´u kullanmak" suçlamalarıyla yargılanan aralarında eski emniyet müdür yardımcıları ve "emniyet imamı"nın da yer aldığı sanıkların savunmaları alınmaya başlandı.



  • Cumartesi 23.5 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.8 ° / 12 ° Güneşli