Tarih: 03.01.2022 19:29

Yaşam’dan sağlık paketi

Facebook Twitter Linked-in

A’dan Z’ye Check-Up paketi

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi, erken teşhis imkanı sunan yeni bir uygulama ile gündemde. Hastane tarafından isteyen herkese A’dan Z’ye bir çok taramayı içeren Check-Up Paketi hazırlandı.

ÖNEMLİ BİR SAĞLIK İMKANI

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi, erken teşhis imkanı sunan yeni bir uygulama ile gündemde. Hastane tarafından isteyen herkese A’dan Z’ye bir çok taramayı içeren Check-Up Paketi hazırlandı. Hastaneden konuyla ilgili paylaşım ve açıklamalarda, “Çoğu ciddi hastalığın erken teşhisi tedaviyi kolaylaştırır, hayat kurtarır bir etkisi vardır. Yılda bir kez check-up yaptırmak sağlığınız için önemlidir. @kirikkaleyasamhastanesi olarak sizlere geniş kapsamlı bir check-up paketi hazırladık. Dahiliye Uzmanımız Dr. Bülent Yıldız gözetiminde A'dan Z'ye taramadan geçmek için WhatsApp danışma hattımızdan bilgi ve randevu alabilirsiniz” bilgisi verildi.

PAKET NELER İÇERİYOR?

Check-up uygulamasının, sağlık taraması, dahiliye, kardiyoloji, ultrason, mr, tahlil, tetkik içeriği olduğu bildirilirken, “Hemogram, Sedim,crp, HbA1C,İnsülin, AST, ALT, ALP, GGT, TOTALBİLİRUBİN, Totalprotein, Albumin, Ürikasit, Totalkolesterol, LDL Kolesterol, HDL kolesterol, Trigliserid, Demir, demir bağlama kapasitesi, Ferritin, B12, Folikasit,  25OH Vitamin,  D3 VİTAMİNİ, Zn ( çinko ), Serbest T3, Serbest T4, TSH, Tiroid, Hbsag,  anti HCV, Hepatit, CEA, CA19.9, AFP, GAİTADA GİZLİ KAN, EKG, EKO, EFOR, AKCİGER GRAFİSİ, SFT, İDRAR TETKİKİ, TUMABDOMEN USG, memeusg, KEMİK DANSİTOMETRİSİ, ERKEKLERDE PSA İLE ÜROLOJİK MUAYENE, KADİNLARDA CA125 ve CA15.4, Servikal smear ile jinekolojk muayene, Diyetisyen görüşmesi, Dahiliye muayenesi, Kardiyoloji muayenesi” içerdiği vurgulandı. Paketten faydalanmak isteyenlerin 0544 771 85 71, 0535 620 71 06 numaralı hatlarla irtibata geçebileceği, hastaneye yüz yüze başvuru yapabileceği ve ifade edildi.

CHECK-UP PAKETİ DETAYLARI

Hastaneden Check-Up Paketinin detayları konusunda şu bilgiler verildi:

“Hemogram; Kansızlık başta olmak üzere çeşitli kan hastalıkları ve pek çok diğer hastalığın tanısında kullanılır.

Sedim, CRP ; vücutta genel hastalıklar hakkında fikir verir. (Romatizma, enfeksiyon vs).

Şeker hastalığı ve insülin direnci paneli (Açlık ve tokluk kan şekeri, HbA1C, İnsülin) ; Diyabet (şeker hastalığı) nın tarama, tanı ve takibinde yardımcı olur. İnsülin direnci hesaplanır.

Üre, Kreatinin, Na (Sodyum), K (Potasyum), Ca (Kalsiyum), Mg (Magnezyum) ; Böbrek hastalıklarının erken tanı ve takibinde kullanılır.

AST,ALT,ALP,GGT,T. Bilirubin ; Karaciğer, safra yolları ve kalp hastalıklarının tanısında kullanılan testlerdir.

T.Protein, Albumin ; Karaciğer ve böbrek hastalıklarında tanı ve takipte kullanılır.

Ürik asit ; Gut ve böbrek hastalığının tanısı ve izlenmesinde yararlanılır.

Total Kolesterol, LDL-Kolesterol, HDL-Kolesterol, Trigliserid ; Kalp damar hastalıkları yönünden risk belirlenmesi, kolesterol metabolizmasının değerlendirilmesi, diyet düzenlenmesi ve takibi gibi amaçlarla kullanılır.

Demir, demir bağlama kapasitesi, Ferritin, B12, Folik asit, 25-OH vitamin D3 (D vitamini), Zn (Çinko) ; Vücutta vitamin ve mineral eksikliklerini gösterir.

Serbest T3, serbest T4, TSH ; Tiroid (Guatr) hastalıkları tanı ve takibinde kullanılır.

HBsAg, Anti HCV ; Hepatit (Bulaşıcı sarılık) tarama testleridir.

CEA, CA 19-9, AFP; Tümör belirteçleridir. Mide-barsak kanserlerinin tanı ve tedavi sonrası takibinde kullanılırlar.

Gaitada gizli kan ; Sindirim sisteminde, özellikle mide ve bağırsak kanamalarının tespitinde ve kanserlerinin araştırmalarında kullanılır.

EKG, EKO ve Efor- treadmill testi ile kardiyolojik muayene.

PA Akciğer Grafisi ve SFT (solunum fonksiyon testi) ; Kalp ve solunum sisteminin değerlendirilmesinde kullanılır.

TİT (Tam İdrar Tetkiki)

Tüm abdomen Ultrasonografisi ; Karın içi organlarda (böbrek,karaciğer, safra kesesi, pankreas, dalak,yumurtalıklar, rahim, prostat,lenf bezleri ve büyük damarlar gibi) hastalıkların ve anomalilerin belirlenmesinde kullanılır.

Kemik Dansitometrisi; Özellikle menopoz sonrasında ve bazı ilaçların kullanımı ile ortaya çıkabilecek kemik erimesinin, kırıklara yol açmadan erken tanısında kullanılmaktadır.

Diyetisyen görüşmesi

Erkeklerde PSA ile ürolojik muayene.

Kadınlarda CA-125 ve CA 15-3, servikal smear ile jinekolojik muayene.

Meme Ultrasonografisi; Meme kanserinin erken tanısında kullanılır.

Dâhiliye Muayenesi ve sonuç değerlendirme.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —